zondag 4 november 2007
Lasagnette met schaal en schelpdieren
Benodigde ingrediƫnten:
Pasta vellen, kreeft, vongole, mosselen en inktvis.
Voor de saus: tomaten, knoflook, ui, rode peper, bouillon en room.
Maak een verse tomatensaus. Dit doe je door een pond tomaten te blancheren en te ontvellen, en door de pitjes te verwijderen. Zet de gesnipperde ui, knoflook en rode peper aan in een beetje olijfolie, voeg vervolgens de ontvelde tomaten toe. Laat het geheel zachtjes koken. Voeg eventueel wat pasata toe. Voeg een scheut bouillon en wat room toe.
Kook de kreeft in 5-10 minuten gaar. Maak de kreeft schoon en haal al het eetbare vlees eruit. Kook de schelpdieren totdat de schelpen open zijn. Snijd de inktvis in stukken en laat dit een meekoken in de tomatensaus. Als de inktvis gaar is, voeg je ook de schelpdieren toe.
Inmiddels heb je de lasagnette al gaar gekookt. Leeg de pasta in een diep bord en schep hierover de saus met de inktvis en schelpdieren. Leg bovenop het vlees van de kreeft. Maak het af met wat gehakte peterselie.
Salade Caprese
Abonneren op:
Posts (Atom)