zaterdag 18 oktober 2008

Wilde eendenborst


Benodigde ingredienten:
Wilde eendenborst, sla, tomaat, rode ui compote, jus van frambozen


Zeeduivel met beurre blanc


Kalfsribeye met jus


Benodigde ingredienten:
Kalfsribeye en jus en wat garnituur

Als 1 van de garnituren heb ik ringen van rode ui gekozen. Snijd de rode uien in ringen. Laat een klont roomboter in een pan (langzaam) warm worden. Let op de boter mag niet verbranden. Doe de uien erin en laat deze op een laag of middellaag vuur langzaam garen. Voeg na een minuut of 5 wat witte wijn toe. Er mag best een laagje witte wijn in de pan zitten. De uien hoeven echter niet onder te staan.Laat het geheel stoven totdat de witte wijn verdampt is. Eventueel kun je tijdens het stoven een klein beetje suiker toevoegen. Als de wijn verdampt is, laat je de uien afkoelen en heb je een heerlijk bijgerecht. Lekker bij vlees en wild.

Risotto met verse groenten



Benodigde ingredienten:
Risotto rijst, doperwtjes, wortel, prei, paprika, paddestoelen, room, bouillon, bieslook
Zorg ervoor dat je alleen verse groenten gebruikt. Snijd de groenten in kleine blokjes (brunoise). Blancheer de groenten. Let op niet alles te gelijk. Een worteltje heeft meer tijd nodig dan een prei. Bereid de risotto in bouillon. Zorg ervoor dat de risotto niet te droog wordt. Voeg indien nodig regelmatig bouillon toe. Als de rijst klaar is, voeg je de groenten toe en maak je het geheel af met wat room. Lekker klef opdienen met evt wat peper en bieslook.

Lamsrack met jus

Benodigde ingredienten:
Lamsrack, bouillon, aardappelpurree, kastangne champignons.