zondag 30 maart 2008

Spinaziesoep met chevre en room


Benodigde ingredienten:
Verse spinazie, chevre (geitenkaas), bouillon, water, room, knoflook, rode peper (afhankelijk van je voorkeur) en zongedroogde tomaten.

Bak de spinazie in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg gesnipperde rode peper, knoflook en zongedroogde tomaten toe. Laat dit nog enkele minuten bakken en roer regelmatig om. Voeg bouillon en water toe en laat het geheel een halfuur op een laag vuur sudderen. Neem een staafmixer en mix alles goed tot het fijn is. Neem een zeef en zeef de soep. Doe de chevre en een flinke scheut room door de soep en laat het op een laag vuurtje inkoken. Proef de soep en voeg eventueel nog wat kaas, of bouiilon toe. Je kunt ook zout gebruiken. Deze laatste stap hangt af van je eigen voorkeur. Eventueel kun je de soep nog een beetje afbinden met aardappelzetmeel bijvoorbeeld.

Runderstoof met komijnzaad, venkelzaad, korianderzaad, kaneel, kruidnagel, peper en zeezout


Benodigde ingredienten:
Runderstoofvlees, diverse kruiden zoals: komijnzaad, venkelzaad, korianderzaad, zeezout, zwarte peperkorrels, fenegriekzaad, kaneel, kadermom en kruidnagel.

Doe de kruiden in een vijzel en stamp en mix het geheel tot een poeder. Meng het vlees met deze kruidenmix en voeg een beetje olie toe. Braad het vlees aan en voeg water, bouillon en rode wijn toe en laat het geheel een paar uur gaar stoven.

Kalfsschnitzel met aardpeer, pastinaak en wortel

Benodigde ingredienten:
Klafsschnitzel, aardperen, pastinaak, wortel aardappel, bouillon.

Schroei het vlees rondom dicht en haal het uit de pan en leg het op een vuurvaste schaal of bord. Het vlees moet nog neg enkele minuten doorgaren in de oven op ongeveer 180 graden.

Maak de groenten schoon. Aardperen hoef je eigenlijk alleen maar te wassen. Pastinaak en de wortel even schillen. Pastinaak en aardpeer kun je op allerlei manieren bereiden. Ik heb er dit keer voor gekozen om ze in plakken te snijden en te grillen op een grillplaat. Je kunt het ook gekookt eten of als een pure of in een salade.

Maak een aardappel pure en kook wat bouillon in voor de saus.

Lamsrack met oosterse twist


Benodigde ingredienten:
Lamsrack, soyasaus, blackbeansauce.

Braad de lamsrack rondom bruin en smeer hierna het vlees in met olie soyasaus en blackbeansauce. Zet het weg in de oven (op grillstand). Let goed op dat het vlees niet verbrand. Besprenkel het vlees af en toe met de marinade en keer het regelmatig om. Ongeveer 10-15 minuten in de oven.