Benodigde ingredienten:
Verse spinazie, chevre (geitenkaas), bouillon, water, room, knoflook, rode peper (afhankelijk van je voorkeur) en zongedroogde tomaten.
Bak de spinazie in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg gesnipperde rode peper, knoflook en zongedroogde tomaten toe. Laat dit nog enkele minuten bakken en roer regelmatig om. Voeg bouillon en water toe en laat het geheel een halfuur op een laag vuur sudderen. Neem een staafmixer en mix alles goed tot het fijn is. Neem een zeef en zeef de soep. Doe de chevre en een flinke scheut room door de soep en laat het op een laag vuurtje inkoken. Proef de soep en voeg eventueel nog wat kaas, of bouiilon toe. Je kunt ook zout gebruiken. Deze laatste stap hangt af van je eigen voorkeur. Eventueel kun je de soep nog een beetje afbinden met aardappelzetmeel bijvoorbeeld.
Verse spinazie, chevre (geitenkaas), bouillon, water, room, knoflook, rode peper (afhankelijk van je voorkeur) en zongedroogde tomaten.
Bak de spinazie in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg gesnipperde rode peper, knoflook en zongedroogde tomaten toe. Laat dit nog enkele minuten bakken en roer regelmatig om. Voeg bouillon en water toe en laat het geheel een halfuur op een laag vuur sudderen. Neem een staafmixer en mix alles goed tot het fijn is. Neem een zeef en zeef de soep. Doe de chevre en een flinke scheut room door de soep en laat het op een laag vuurtje inkoken. Proef de soep en voeg eventueel nog wat kaas, of bouiilon toe. Je kunt ook zout gebruiken. Deze laatste stap hangt af van je eigen voorkeur. Eventueel kun je de soep nog een beetje afbinden met aardappelzetmeel bijvoorbeeld.