zaterdag 3 november 2007

Tournedos met ganzenlever in rodewijnjus

Pasta gevuld met paddestoelen en eendenborst

Benodigde ingrediënten:
Pasta, paddestoelen (bijv. Cantharellen en Pied de Mouton), 1 eendenborst, knoflook, peper, zout en bouillon.

Maak pasta vellen en steek hier rondjes uit (gebruik hiervoor een steekring of een groot glas).

De paddestoelen hak je in kleine stukjes en zet je in een beetje olijfolie en knoflook aan in een koekenpan. De eendeborst bak je rondom bruin, maar zo dat het vlees van binnen nog rood is.

De pasta rondjes vul je met de paddestoelen en een plakje eendenborst. Vouw de pasta rondjes dicht. Laat de gevulde pasta een paar uur drogen.

Neem een pan met kokend water, met wat olijfolie en zout en kook de gevulde pasta gaar. Serveer de pasta rondjes met wat ingekookte bouillon. Laat wat ganzenlever meekoken in de bouillon voor wat extra smaak.

Pasta velletjes met pesto

Benodigde ingrediënten:
Meel (tipo 00), eieren, bascillicum, pijnboompitten, parmaggiano, ansjovis, olijfolie, peper en zout.

Maak een pasta deeg. Op 100 gram 1 ei, op 200 gram 2 eieren enzovoorts. Maak dunne vellen en snijd deze in de vorm van rechthoekie of vierkante vormen.

Maak pesto van de bascillicum bladeren, pijnboomitten, parmaggiono, ansjovis en olijfolie. Kook de pasta vellen af in een pan met heet water, olijfolie en zout. Als de pasta gaar is, giet je deze af en laat deze goed uitlekken. Doe de pasta in een mengkom en meng dit met een paar eetlepels pesto.




dinsdag 30 oktober 2007

Pasta spinazie, mozarella, rode peper & knoflook


Zeewolf met beurre blanc


zondag 28 oktober 2007

Vongole


Benodigde ingrediënten:
1 kilo vongole, knoflook, citroen, room, peterselie en zout

Plet en hak vier tot vijf teentjes knoflook en doe deze samen met de vongole in een pan. Zet deze op het vuur en knijp een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft van de citroen in stukjes en voeg deze bij de vongole welke op het vuur staat. Doe de deksel op de pan en schep af en toe de schelpjes om zodat alle schelpjes gaar worden (opengaan). Voeg na enkele minuten wat room toe. Meng het geheel nog een keer goed. Als de meeste schelpjes open zijn, kun je de vongole serveren in een schaal of bord. Strooi tot slot nog wat zout en gehakte peterselie hierover.

Erwtensoep met rookworst


Benodigde ingrediënten:
(groene) spliterwten, winterwortel, prei, witte uien, knolselderie, bouillon, varkensfilet en rookworst

Zoute haring met aardappelsalade


Benodigde ingrediënten:
Zoute haring, rode ui, peterselie aardappelen, appel, bosui, bleekselderij, peper, zout, mayonaise en yoghurt

Maak een aardappelsalade van gekookte aardappelen. Snijd deze in blokjes net als de appel (granny smith), bleekselderij (rauw), en bosui. Meng het geheel met wat mayonaise en yoghurt en voeg wat peper en zout toe.

Schik de aarappelsalade op een bord en leg hierover de haring. Snijd de rode ui in dunne plakjes, hak de peterselie fijn en strooi dit over de vis. Leg vervolgens aan de zijkant wat augurk of zure bom.

Bocorones (gefrituurde ansjovis)


Benodigde ingrediënten:
300 gram ansjovis, bloem, water, peper, zout en citroen en zonnenbloemolie.

Maak de ansjovis schoon. Dit houdt in: snijd de kop eraf en verwijder de ingewanden en haal met de hand de ruggengraat eruit. Dit gaat vrij makkelijk (je trekt het er zo uit). Maak een beslag van bloem, water, peper en zout (gebruik eventueel tempura beslag). Haal de ansjovis door het beslag en frituur deze in een pan met hete zonnenbloemolie. Laat de ansjovis mooi goudgeel bruin frituren. Laat de vis uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi deze met wat zout.


Gefrituurde baby inktvis


Benodigde ingrediënten:
300-400 gram baby inktvis, bloem, water, peper, zout, citroen, zonnenbloemolie.

Vraag aan de vishandel om de babyinktvisjes schoon te maken. Spoel de inktvis af met water en droog de inktvis goed af. Maak een beslag van bloem, water, peper en zout (eventueel kan je ook Tempura beslag gebruiken). Haal de inktvis door het beslag en frituur deze in een pan met hete zonnenbloemolie. Laat de inktvis frituren totdat deze mooi goudgeel bruin is. Laat de inktvis op wat papier uitlekken en bestrooi deze met zout.