donderdag 20 december 2007

Penne met kaassaus


Benodigde ingrediënten:
penne, parmagianno, gruyere, ricotta, room, eidooier, nootmuskaat, peper.

Meng de ricotta, (geraspte) parmagianno en gruyere met 2-3 eidooiers. Voeg een scheut room, de geraspte nootmuskaat en een flinke hoeveelheid peper toe. Meng dit alles in een kom totdat er een gladde massa ontstaat.

Kook de penne en giet deze af als het gaar is. Doe een klont roomboter in de pan en zet dit terug op het vuur. Voeg de penne toe en meng dit met de gesmolten boter. Voeg nu de kaasmassa toe en meng het geheel op een laag vuurtje. Zet het vuur uit en serveer de pasta die goed gemengd moet zijn met de kaassaus.


dinsdag 18 december 2007

Gevulde kwartel met pasta


Compôte van appel, rozijnen, abrikoos


Benodigde ingrediënten:
Goudreinetten, gedroogde abrikozen, rozijnen, rietsuiker, witte wijn, kaneelstokjes

Schil en snijd de appelen en voeg hierbij een hand rozijnen en gesneden abrikozen. Doe dit alles in een pan en voeg witte wijn en een paar scheppen rietsuiker toe. Voeg de kaneel toe en eventueel wat water. Laat het geheel een uur stoven op het vuur.

maandag 17 december 2007

Wildzwijnstoof


Salade met fazantenborst


Broccoli soep met roquefort


Benodigde ingrediënten:
Broccoli, roquefort, folie, peper en eventueel room.

Kook de broccoli in een pan met water. Laat de broccoli een uur inkoken. Pureer de broccoli met een staafmixer en haal de substantie door een bolzeef. Voeg nu de roquefort toe aan de soep en laat deze smelten en meng het geheel. Voeg een paar blaadjes folie toe en laat het geheel nog een half uurtje op een laag vuurtje inkoken. Voeg eventueel wat room en peper toe. Bind desgewenst de soep af met wat aardappelzetmeel.