vrijdag 11 januari 2008

Pasta met vongole en gamba's


Benodigde ingrediƫnten:
Pasta, tomaten, pasata, bosui, doperwtjes, peper, zout, knoflook, gamba's en vongole

Kook de tomaten in een pan met water, laat ze afkoelen en ontvel de tomaten. Prak de tomaten fijn en doe ze in een koekenpas en voeg hier een beetje pasata aan toe. Hak de bosui en voeg deze toe samen met de (gekookte) doperwtjes. Voeg vlak voordat je de pasta opdient ook de gamba's met de knoflook toe aan de saus. Bind de saus eventueel af met een eidooiertje of een beetje aardappelzetmeel.

Maak de gamba's schoon en bak deze met een paar teentjes knoflook.
Kook de pasta af en kook de vomgole. Mix de saus en de pasta en dienn het op en voeg nu ook de vongole toe.


Gebakken courgette en venkel


Benodigde ingrediƫnten:
Venkel, courgette, peper, zout en olijfolie