zondag 18 mei 2008

alternatieve pasta carbonarra


Benodigde ingredienten:
pasta, room, ei dooiers, (biologische) kruidige worstjes, spek, peterselie, parmasan kaas en citroen.

Haal het vlees van de worstjes uit het omhulsel/ darm. Ik heb voor dit gerecht saucisses de Toulouse gebruikt van de biologische slager (heerlijke worstjes hoog op smaak). Maak van het vlees kleine balletjes en bak deze in olijfolie rondom bruin en voeg de gesneden spek toe en bak dit knapperig en rondom bruin.

Kook de pasta af en doe in de tussen tijd de room, en 2 eidooiers in een kom en rasp hier wat citroenschil door en voeg de gehakte peterselie en parmasan toe. Als de pasta gaar is giet je deze af en voeg je toe aan de saus. Meng dit alles goed. Door de hitte van de pasta zullen de eidooiers garen. Voeg nu ook de worstjes en het spek toe. Maak het gerecht af met wat extra parmasan.