zaterdag 17 mei 2008

Gevulde pasta rol (veg)


Benodigde ingredienten:
Pastabloem (tipo 00), eieren om pastsadeeg te maken.

Spinazie, ricotta, butternut pompoen, korianderzaad, vekelzaad, knoflook, rode peper, oregano, roomboter, parmagiano.


Gestoofde kippenbouten


Benodigde ingredienten:
Kippenbouten, rode wijn, laurier, rozemarijn, peper en zout, knoflook en gepelde tomaten.

Smeer de kip in met grof gemalen peper en zout en doe dit in een bak of pan. Giet er rode wijn op zodat de kip lekker in de wijn zwemt. Doe wat laurier, gehakte knoflook en een paar takjes rozemarijn erbij. Laat het geheel een dag, doch minimaal 2 uur marineren.

Haal de kip eruit en dep deze met wat keukenpapier droog. Bestuif de kip met bloem en bank de kip rondom krokant bruin. Pak een andere pan en bak de knoflook en voeg de vervolgens de gepelde tomaten en de marinade toe. Laat het een minuut of 10 goed doorkoken. Doe de kip in een braadslee en giet hierover de saus/ marinade en zet het geheel in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat de kip ongeveer anderhalf uur garen. Vergeet niet de braadslee afte dekken met folie. Voor het opdienen de kip nog even grillen zodat het korstje weer lekker knapperig wordt.

Frisse salade met tonijn en ansjovis


Benodigde ingredienten:
Diverse soorten sla, radijs, rode biet, rode ui, tonijn, ansjovis, gepocheerd ei, citroen dressing, peper en zout