Benodigde ingrediënten:
Sardines, ruccola, tomaten, citroen, bloem, peper, zout en olijfolie
Dit is een heerlijk voorgerecht en makkelijk te bereiden. Het meeste werk zit in de voorbereiding. De verse sardines moeten eerst helemaal schoongemaakt en gefileerd worden. Ontdoe de vis van zijn schubben, snijd de vis open in zijn buik en verwijder de ingewanden en de graatjes, inclusief de ruggegraat. Doe dit voorzichtig zodat de vis mooi aan 1 stuk blijft. Snijd de kop eraf. Gebruik voor dit schoonmaken een klein, maar scherp mes.
Haal de filets door de bloem en bak ze om en om in een pan met hete olijfolie. Als ze mooi bruin zijn, leg je ze op een ovenvast bord en voeg je wat zout en peper aan beide kanten toe. Zet de sardines een paar minuten in de oven.
Schik wat ruccola op een bord, leg een paar plakjes tomaat op de ruccola en een plakje citroen. In het midden van het bord schik je de filets van sardines. Schenk hierover nog wat olijfolie.