zaterdag 26 juli 2008

Aardappelkroketjes


Benodigde ingredienten:
aardappelen, eieren, paneermeel, chorizo, peterselie, chevre, parmezaanse kaas, peper en zout.

Kook een pan geschilde aardappelen totdat ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Pureer de aadappelen (met een aardappelknijper). Meng de gepureerde aardappelen met de chevre, ei (eren), parmezaanse kaas, gehakte peterselie, gehakte chorizo. Voeg peper en zout toe naar smaak. Maak hiervan een stevige substantie, zodat je er kroketjes van kan rollen.

Neem 2 eieren en klop deze los in een kom. Haal de aaradppelkroketjes door dit eiermengsel en vervolgens door de paneermeel. Frituur de korketjes in plantaardige olie totdat ze mooi rondom bruin zijn.

Gevulde pastarol


Benodigde ingredienten:
Pasta vel (zelf maken met bloem tipo 00 en eieren), pompoen, spinazie, stoofvlees, ui, knoflook, geklaarde roomboter, parmezaanse kaas en gepelde tomaten.



Salade van geroosterde paprika


Benodigde ingredienten:
(rode) paprika, olijven, knoflook, bascilicum, citroen, olijfolie, chilipoeder.

Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie en rooster ze in de oven, op grillstand. Zorg ervoor dat de schilkant naar boven ligt. Laat de paprika's roosteren totdat de schil verbrand is. Laat de paprika's koud worden en pel de schil. Je houdt nu een mooi rode groente over die zacht en zoetig van smaak is.

Meng de paprika met de rest van de ingredienten en de salade is klaar. Tip: blancheer de eerst de knofloook alvorens toe te voegen aan de salade.