zaterdag 26 januari 2008

Kalfsvlees met gebakken aardappel en spinazie


Benodigde ingrediënten:
Platgeslagen kalfsvlees, wittewijn, citroensap, bouillon, room, aardappelen, knoflook, spinazie, zongedroogde tomaten, rode peper peper en zout.

Bak de aardappelen met wat knoflook en laat dit doorgaren in de oven totdat de aardappelen gaar zijn. Breng de aardappelen op smaak met wat peper en zout.

Bak de spinazie met wat zout in olijfolie. Snijd wat knoflook en rode peper en zet dit aan in een beetje olijfolie. Meng de gebakken spinazie met de gebakken knoflook en rode peper en meng dit met de fijngehakte zongedroogde tomaten. De spinazie kun je warm en lauw opdienen.

Bak het vlees om en om bruin. Haal het vlees uit de pan (je laat het even doorgaren in de oven) en voeg een scheut witte wijn, citroensap, room en bouillon toe en laat het geheel een paar minuten inkoken. Breng de saus eventueel nog wat op smaak met wat zout en peper.

Risotto met doperwtjes en gamba's


Salade van tomaten

Benodigde ingrediënten:
Ruccola, tomaten, olijfolie, citroen(sap), ansjovis, peper en zout.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en schik deze op een bord. Maak de ruccola aan met citroensap en olijfolie en schik dit over de tomaten. Voeg wat ansjovisfilets toe. Strooi wat peper en zout uit de molen en maak het geheel af met nog een scheutje olijfolie.

maandag 21 januari 2008

Runderstoofvlees


Kippetje uit de oven


Benodigde ingrediënten:
(hele) Kip, bij voorkeur een biologische kip.
Voor marinade: tomatenketchup, knoflook, ketjap, hotsauce, sweet chili sauce, olie, gedroogde diverse kruiden (zoals venkelzaad, thijm en rozemarijn), peper en zout.

Maak een flinke hoeveelheid marinade en smeer de kip hiermee in. Zet de (ingesmeerde) kip in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai de kip regelmatig om en smeer de kip regelamtig opnieuw in met de marinade (om het kwartier gedurende het 1e uur). Als je vindt dat de kip te snel bruin wordt, dek je de kip af met bakpapier of folie. Een finke kip moet ongeveer 2-3 uur (door)garen in de oven. Zorg ervoor dat je aan het einde de kip goed laat bakken zodat er een lekker knapperig bruin korstje op de kip komt. Je kunt ook de binnenkant van de kip insmeren met marinade, leg er voor de vettigheid en sappigheid een paar klonten roomboter in.

Pasta met tonijn


Benodigde ingrediënten:
Pasta, (verse) tonijn, tomaten, bosui, knoflook, mozzarella, bouillon en oregano.

Maak een tomatensaus van verse tomaten en oregano. Breng de saus op smaak met een beetje suiker en bouillon. Snijd de tonijn in dunne plakken en schroei de vis rondom dicht in een pan met hete olijfolie. Kook de pasta af en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie. Meng de pasta met de tomatensaus en strooi de gehakte bosui eroverheen. Verwarm ondertussen de plakken tonijn in een voorverwarmde oven. Schik de vis over de pasta en saus en leg er een paar plakjes mozzarella bij.