zaterdag 24 november 2007

Risotto met bascillicum en gamba's


Roasted beef met paddestoelen


Benodigde ingrediënten:
stuk rosbief, paddestoelen, knoflook, truffelolie, pijnboompitten, gemengde sla, peper en zout.

Snijd de rosbief in plakjes van 1 centimeter en schik deze op een ovenvast(e) schaal of bord. Besprenkel het vlees met truffelolie en peper en zout. Doe het vlees in een voorverwarmde oven (eventueel in combinatie met de grillstand). Laat het vlees een minuut of 5-10 in de ovenstaan. Het vlees hoeft/ mag niet helemaal gaar worden.

Haal het vlees eruit en bestrooi het met de gebakken paddestoelen en knoflook en schik wat gemengde sla over het gerecht.

Gevulde Lamsbout




Benodigde ingrediënten:
Lamsbout, oregano, munt, peterselie, knoflook, pijnboompitten, ansjovis, brood, rozemarijn, aarappelen, peper, zout, olijfolie.

Maak een vulling van het brood, pijnboompitten, ansjovis, munt, oregano, peterselie, knoflook, peper en zout (eventueel olijfolie toevoegen). Doe dit m.b.v. een keukenmachine. Vul de lamsbout hiermee en gebruik keukengaren om de bout dicht te knopen. Bevestig aan de buitenkant de takken rozemarijn. Besprenkel de bout met wat olie. Snijd de aardappelen in stukjes en verdeel deze over een braadslee samen met wat olie, knoflook en laurierblaadjes, peper en zout. Leg in het midden de lamsbout. Dek de braadslee af en zet het weg in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius. Als de aardappelen gaar zijn, na ongeveer 45 tot 60 minuten, schep je de aardappelen eruit. Schenk een paar dl rode wijn over het vlees en zet de bout terug in de oven. De bout heeft (in totaal) ongeveer anderhalfuur nodig. Besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht (waar nu ook de rode wijn door zit). Als je het vlees liever iets meer rosé eet, haal je de bout na 5 kwartier uit de oven. Laat het vlees voordat je het aansnijdt even 15 minuten rusten.


donderdag 22 november 2007

Hertencarré met appelstroopjus met een zuurkoolstampotje


Pasta Bolognese