Benodigde ingrediënten:
Zeebaars, witte wijn, citroen, knoflook, rozemarijn, thijm, zeezout, peper, courgette, aubergine, ui, paprika, tomaten, provenciaalse kruiden, roomboter en pasata.
Maak een tasje van alluminiumfolie en doe hierin een paar klontjes roomboter, leg hierop de vis. Doe de kruiden in de buik van de vis, leg op en rond de vis de gehakte knoflook en bestrooi de vis met peper en zout. Voeg een scheut witte wijn en citroensap toe. Vouw het alluminiumfolie dicht, als een soort enveloppe. Zet dit in een voorverwarmde oven (180 graden). Laat de vis in ongeveer 30-45 minuten garen. De smaken en sappen blijven goed bewaard in het tasje van alluminiumfolie zodat de vis mooi op smaak komt. Fileer de vis alvorens je deze opdient.
Voor de ratatouille: Snijd de groenten in blokjes (brunoise) en zet deze vervolgens aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de geblancheerde en ontvelde tomaten toe en de pasata en wat provenciaalse kruiden. Laat het geheel op een laag vuurtje langzaam gaar stoven. Breng het geheel op smaak met wat bouillon en of peper en zout.