zaterdag 22 november 2008

Mosselen met groenten en koriander


Stoofschotel van lamsvlees en lever



Benodigde ingredienten:
Lamsvlees, kippenlever, diverse soorten groenten die zich goed laten stoven, zoals rettich, wortel, knolselderie, koolrabi en anderesoortige winter groenten. Bouillon, peper, zout, knoflook, ui, kruiden, zoals venkelzaad en laurier, tomaat, rode wijn.

Romige prei soep met beenham


Benodigde ingredienten:

prei, water, bouillon, room, peper en zout en beenham.

Zet een pan met water op en laat hierin de prei een uur of twee zachtjes koken. Maal de prei vervolgens fijn met een staafmixer. Zeef het geheel zodat je een zoet geurige prei bouillon overhoudt. Voeg wat bouillon toe en laat het geheel op samaak komen door het te reduceren (inkoken). Als je tevreden bent over de smaak, voeg je room toe en bind je de soep eventueel af. Tot slot kun je de soep naar eigen inzicht op smaak brengen met peper en zout. Bij opdienen voeg je nog wat fijn gesneden beenham toe.

Pata Negra karbonade met paddestoelenjus


Boerenkool