Benodigde ingrediƫnten:
Dorade, marjoraan, salie, olijfolie, peper en zout.
Bijgerechten: geroosterde paprika's en patatas brava
Paprika's, aardappelen en knoflook
De vis laat je door de visboer schoonmaken. Vul de vis met de kruiden en besprenkel de vis met olijfolie. Zet de vis in een hete oven van 180 graden. Je kunt de vis in een zoutkorst doen, maar je kan de vis ook afdekken met wat alluminiumfolie. De vis laten garen in 20 tot 25 minuten. Voor het opdienen fileer je de vis.
Geroosterde paprika's: snijd de paprika's in stukken (verwijder de zaadlijsten). Besprenkel de stukken paprika met wat olie en zout. Rooster de paprika's in de oven (hete lucht en grillen). Na ongeveer een half uur (wel een keerd raaien) zijn de paprika's klaar. Laat de paprika afkoelen en verwijder de schil van de paprika. Serveer dit gerecht op kamertemperatuur.
Patata's brava: snijd de aardappelen in partjes en bak deze in voldoende olijfolie goedbruin. Tijdens het bakken voeg je een x aantal teentjes knoflook toe (let op knoflook in schil houden). Voeg ook wat zeezout toe. De aarapelen laat je verder doorgaren in de oven. Voor het opdienen knijp je de knoflook uit de schil en serveer je samen met de patata's brava.