zaterdag 17 november 2007

Hazenrug met kruidkoekjus, uiencompote, rode kool, aarappelpuré en een mousseline van koolrabi

Benodigde ingrediënten:
Hazenrug, bouillon, kruidkoek, rode kool, aardappelen, roomboter, uien, koolrabi

Uiencompote: Snijd 1 grote ui in ringen. Zet deze aan in een pannetje met voldoende roomboter en voeg wat rietsuiker toe. Laat het geheel zachtjes stoven. Let op dat de uien niet bruin worden of verbranden.

Mousseline van koolrabi: Snijd de koolrabi in stukken en kook deze gaar. Maal de koolrabi met een staafmixer fijn. Voeg wat peper en zout toe. Voeg vervolgens een scheut (ongeklopte) slagroom toe en mix het geheel totdat de room stijf wordt.

Rode kool: Kook de rode kool in wat water en azijn. Voeg wat suiker toe en kaneel. Laat het geheel goed inkoken.

Aardappelpuré zie het recept aarappelcrème.

Bak de hazenrug in roomboter. Let op dat de hazenrug niet te gaar wordt. Beetje rood/ rosé van binnen is het lekkerste.

Kruidkoekjus: Laat bouillon inkoken met 2 plakje kruikkoek. Gebruik eventueel een mixer om alle stukjes goed te laten oplossen.