Benodigde ingrediƫnten:
(hele) Kip, bij voorkeur een biologische kip.
Voor marinade: tomatenketchup, knoflook, ketjap, hotsauce, sweet chili sauce, olie, gedroogde diverse kruiden (zoals venkelzaad, thijm en rozemarijn), peper en zout.
Maak een flinke hoeveelheid marinade en smeer de kip hiermee in. Zet de (ingesmeerde) kip in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai de kip regelmatig om en smeer de kip regelamtig opnieuw in met de marinade (om het kwartier gedurende het 1e uur). Als je vindt dat de kip te snel bruin wordt, dek je de kip af met bakpapier of folie. Een finke kip moet ongeveer 2-3 uur (door)garen in de oven. Zorg ervoor dat je aan het einde de kip goed laat bakken zodat er een lekker knapperig bruin korstje op de kip komt. Je kunt ook de binnenkant van de kip insmeren met marinade, leg er voor de vettigheid en sappigheid een paar klonten roomboter in.