zondag 26 oktober 2008

Tomatensoep


Benodigde ingredienten:
tomaten (heel veel tomaten), passata, room, kruiden (bijv. bascillicum, koriander, laurier, kruidnagel, kervel), ui, knoflook, bouillon.

Er zijn heel veel manier om tomatensoep te maken. Ik werk altijd vanuit een basissoep. Ik maal de tomaten in een keukenmachine. Zet een grote pan op een middel hoog vuur en fruit hierin wat gesneden ui en knoflook. Voeg dan de fijn gesneden tomaten toe, water en bouillon. Voeg laurier en kruidnagel toe. Laat het geheel een flinke periode (paar uur) trekken. Zeef de soep. Je houdt nu een dunne (soort) tomatenbouillon over. Dit is de basis. Vanaf hier kun je ermee doen wat je wilt. Room toevoegen. Bouiilon verder in laten koken. Kruiden toevoegen. Rode wijn toevoegen. Suiker toevoegen. Etcetera. Je kunt ook combinaties maken, bijvoorbeel room, rode wijn en koriander. Dit is wat ik vandaag gedaan heb. Probeer gewoon uit waarvan je denkt dat zou best eens lekker kunnen zijn.