zaterdag 20 oktober 2007

Lasagna van aubergine


Benodigde ingrediƫnten:
2 aubergines, (dikke, eventueel gebonden) tomatensaus van pomodori, Ansjovis, mozzarella, geraspte kaas en peper.

Snijd de aubergine in dunne plakjes. Snijd de plakken verticaal. Neem een ovenschaal en sprenkel wat olijfolie op de bodem van de schaal. Leg hier 1 laag aubergine plakjes in. Hak de ansjovis en mozzarella en strooi dit over de aubergine. Schep vervolgens wat tomatensaus hierover heen. Leg hierover weer een laag aubegrine plakjes. Vergeet af en toe niet wat vers gemalen peper toe te voegen. Voeg weer wat ansjovis, mozzarella en tomatensaus toe. Dit blijf je herhalen totdat de aubergine plakjes op zijn. Zet de schaal in de oven en laat de lasagna gaar worden. Dit heeft wel een uurtje tot anderhalf uur nodig. Let op dat de bovenkant niet verbrandt. Dek de schaal eventueel af met wat alluminiumfolie. Een kwartier voordat je het gerecht gaat opdienen strooi je nog wat geraspte kaas over de lasagna en laat deze mooi gratineren (bruin worden).