Benodigde ingrediënten:
2 stuk kalfslever, bloem, roomboter, olijfolie, ontbijtspek/ pancetta, appel, uien, bouillon, peper en zout.
Bak de spek uit totdat deze knapperig is. Snijd de uien in ringen en bak deze in wat olijfolie totdat deze mooi bruin zijn. Snijd de appel in plakjes en bak deze in wat roomboter. Leg dit alles op een vuurvast bord en verdeel het over 2 porties.
Neem de kalfslever en haal het vlees aan beide kanten door de bloem. Neem een koekenpan en doe hierin een eetlepel roomboter en een scheut olijfolie. Als de pan goed heet is, bak je het vlees aan beide kanten mooi knapperig bruin. Vergeet niet wat peper en zout te malen over het vlees.
Leg het vlees op het vuurvaste bord samen met de eerder genoemde ingrediënten en zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius. Laat het geheel 5-10 minuten gaar worden. Let op klafslever mag best een beetje rosé van binnen zijn.
Neem wat bouillon (3-4 soeplepels) en kook dit op een hoog vuur in (gebruik een koekenpan, zie recept bouillon). Als de bouillon mooi gebonden is en dus gereduceerd, kun je dit bij het opdienen over het vlees drapperen. Het vlees, spek, ui en appel leg je op het bord met daarover en omheen dus wat ingekookte bouillon.
2 stuk kalfslever, bloem, roomboter, olijfolie, ontbijtspek/ pancetta, appel, uien, bouillon, peper en zout.
Bak de spek uit totdat deze knapperig is. Snijd de uien in ringen en bak deze in wat olijfolie totdat deze mooi bruin zijn. Snijd de appel in plakjes en bak deze in wat roomboter. Leg dit alles op een vuurvast bord en verdeel het over 2 porties.
Neem de kalfslever en haal het vlees aan beide kanten door de bloem. Neem een koekenpan en doe hierin een eetlepel roomboter en een scheut olijfolie. Als de pan goed heet is, bak je het vlees aan beide kanten mooi knapperig bruin. Vergeet niet wat peper en zout te malen over het vlees.
Leg het vlees op het vuurvaste bord samen met de eerder genoemde ingrediënten en zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180 graden celcius. Laat het geheel 5-10 minuten gaar worden. Let op klafslever mag best een beetje rosé van binnen zijn.
Neem wat bouillon (3-4 soeplepels) en kook dit op een hoog vuur in (gebruik een koekenpan, zie recept bouillon). Als de bouillon mooi gebonden is en dus gereduceerd, kun je dit bij het opdienen over het vlees drapperen. Het vlees, spek, ui en appel leg je op het bord met daarover en omheen dus wat ingekookte bouillon.