zondag 30 september 2007

Mosselen


Benodigde ingrediƫnten:
1 kilo mosselen, knoflook, soepgroenten, pasata, room , bouillon peper en zout

Dit gerecht eet ik graag als voorgerecht. Als je het wilt gebruiken als volwaardig gerecht (voor 2 personen) zou ik 2 kilo adviseren. Snipper de knoflook in dunne plakjes en zet deze aan in een beetje olie, voeg de mosselen en de soepgroenten toe. Laat het geheel op een hoog vuur koken (gebruik een deksel). Je hoeft geen vocht toe te voegen, de mosselen hebben genoeg vocht welke vrijkomt als je ze gaat koken. Roer de mosselen regelmatig om, zodat ze allemaal gelijkmatig open gaan en gaar worden. Als ze bijna gaar zijn, voeg je een flinke scheut pasata, scheutje room en een soeplepel bouillon toe. Meng het geheel goed. Tot slot maal je nog wat peper en zout over de mosselen. Let op dat je de mosselen niet te lang laat koken.