dinsdag 2 oktober 2007

Pasta met bascilicum

Benodigde ingrediƫnten:
Pasta, verse bascilicum, ui, 2-3 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten (vers gemaakte gepelde tomaten), parmagiano, (groenten)bouillon

Deze pasta kan heel goed vegetarisch gemaakt worden. Indien je dit zou willen, moet je alleen de bouillon vervangen voor water of een groentebouillon. Je hakt een ui en 2-3 teentjes knoflook in kleine stukjes. Je fruit deze in wat olijfolie totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je er 6 ontvelde tomaten toe en laat het geheel op een laag vuurtje rustig koken. Druk de tomaten wat stuk zodat er een saus ontstaan. Voeg een paar eetlepels bouillon toe. Laat de saus een tijdje inkoken zodat de juiste dikte ontstaat. Kook de pasta gaar. Vermeng de saus met de gekookte pasta en hak een flinke bos basilicum in kleine stukjes. Bij het hakken van de basilicum neem je alleen de blaadjes en gooi je de steeltjes weg. De stelen zijn bitter en niet smakelijk. Voeg de gehakte basilicum toe aan de saus en de pasta. Serveer de pasta in diepe borden en strooi er tot slot verse parmagiano overheen.