dinsdag 2 oktober 2007

Pasta met kippenlevertjes

Benodigde ingrediƫnten:
Pasta (spaghetti of tagliatelle), kippenlevertjes, 1 ui, 3 teentjes knoflook, halve rode peper, pasata, bouillon, salie, olijfolie, peper en zout.

Snijd de kippenlevertjes in grove stukken, hak een redelijk grote ui en snijd 3 teentjes knoflook fijn en hak ½ rode peper in kleine stukjes. Fruit de ui, knoflook en rode peper en kippenlevertjes in een koekenpan in een beetje olijfolie. Voeg hierna de pasata toe en zet het vuur laag. Er moet nu nog wel wat vocht toegevoegd worden. Ik gebruik hier meestal wat bouillon voor. Laat de saus op een laag pitje inkoken zodat de saus wat dikker wordt.

Kook de pasta gaar en giet deze af. Sprenkel wat olijfolie over de pasta en strooi wat vers gemalen peper en zout over de pasta, vermeng de pasta goed met de gereduceerde saus. Tot slot strooi je er wat verse en fijngehakte salie overheen.