maandag 17 september 2007

Bolognese saus

Benodigde ingrediënten:
1 kilo witte uien, 1/2 teentjes knoflook, 1 pond half om half gehakt, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnageltjes, roomboter, olijfolie, vers geraspte parmagiano, 1 fles biologische pasata en 2/3 glazen rode wijn.

Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Neem een grote pan en zet de uien en knoflook aan in roomboter en olijfolie. Voeg de gehakt toe. Laat het geheel een minuut of 5 op een gemiddeld hoog vuur staan. Voeg de pasata toe en vul de lege fles pasata met koud water en voeg dit ook toe. Voeg de laurier, kruidnagel en 2-3 glazen rode wijn toe. Laat het geheel een uur of 4 (mag ook langer) op een laag vuurtje inkoken. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Doe dit echter niet te vroeg want door het inkoken (reduceren) kan de saus te zout worden. Door de saus uren langzaam te laten inkoken, komen de verschillende smaken samen en ontstaat er een fantastische saus met heel veel smaak. Eet de saus met een pasta, bijvoorbeeld tagliatelle. Vergeet de parmagiano niet!