Benodigde ingrediënten:
1/2 pak penne, 2 pakjes blauwe kaas (Roquefort of Danish Blue), 2-3 blikjes tonijn (naturel), 1 pak diepvries spinazie, beetje room (koksroom of crème fraiche), peper, kippenbouillon), melk boter en bloem.
Maak een roux. Dit doe je door een klont boter langzaam in een pan te verwarmen (laat de boter niet verbranden). Als de boter vloeibaar is, voeg je langzaam wat bloem toe, net zolang tot er een droge bal van boter en bloem is ontstaan. Laat deze bal langzaam garen op een laag vuurtje. Schep de bal regelmatig om. Voeg een paar dl melk toe en roer de rouz langzaam door de melk totdat het 1 geheel is geworden. Als je de substantie te dik vindt voeg je wat extra melk toe. Voeg een scheut kippenbouillon toe (2 eetlepels). Voeg de blauwe kaas toe en roer dit alles totdat het 1 gladde saus is. Voeg hierna de tonijn, spinazie en room toe. Roer dit alles goed door elkaar en laat het langzaam warm worden op een laag vuur. Kook ondertussen de penne af.
Meng de penne en de saus in 1 pan en je kunt de pasta opedienen, maak het geheel af met wat vers gemalen peper.