maandag 17 september 2007

Kippenleverpaté

Benodigde ingrediënten:
kippenlevertjes (+/-200-300 gram), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4-5 takjes thijm & rozemarijn, flinke scheut rode port, +/- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur), peper en zout.

Snijd de uien fijn, plet de knoflook en hak deze fijn. Zet de ui en knoflook aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie, voeg de kippenlevertjes toe. Bak de lever rondom bruin. Voeg wat zout en peper toe (liefst uit een molen). Voeg een scheut rode port toe en laat de port inkoken, na een minuutje draai je het gas laag en laat je het geheel nog even doorgaren. Voeg nu ook de thijm en rozemarijn toe (alleen de blaadjes).

Laat alles afkoelen. Als het koud is, gooi je alles in de keukenmachine. Maal de kippenlevertjes fijn. Voeg nu de boter toe en mix het geheel tot het één gladde substantie is geworden. Als je liever wat grovere paté wilt, moet je ervoor zorgen dat je de kippenlever niet helemaal fijn maalt. Doe de paté in een kom/ bak en zet het weg in de koelkast. Haal de paté ongeveer een half uur voor het opdienen weer uit de koelkast, zodat de ergste koude ervan af is.