Benodigde ingediënten:
1 courgette, 4-5 tomaten, 10 groene asperges, 1 rode, groene en gele paprika, 1 ui, 5 teentjes knoflook, 1 aubergine, bascilicum, peper, zout, olijfolie en aceito balsamico (eventueel ook met rode peper, wortel, venkel)
Alle groenten maak je schoon en ontdoe je van eventuele zaadlijsten. Je snijdt de groenten in plakken. Grill alle groenten achter elkaar op een hete grillplaat. Zorg ervoor dat er een grillstreepjes op de groenten komen. De knoflook laat je in de schil zitten, maar je snijdt wel de topjes van de teentjes knoflook af. Leg de knoflookjes ergens in een hoekje van de grillplaat. Laat ze rondom mooi bruin worden. De tomaten grill je niet, maar deze kook je in een pan water. Als de schil van de tomaten barst, kun je de tomaten afgieten, laten afkoelen en pellen (ontdoen van de vel).
Doe de gegrilde (en afgekoelde) groenten in een mooie schaal of kom. Hak de bascilicum en strooi deze over de groenten, maal wat peper en zout over de groenten. Druk de gegaarde knoflook uit de gebruinde schil. Hak de knoflook en meng dit door de groenten. Voeg de grof gesneden tomaten Maak de groenten aan met olijfolie en de aceito balsamico.