Benodigde ingrediënten:
1 Zeebaars (1-1,2 kg) (vraag aan de vishandel de ingewanden eruit te halen en de vis te ontdoen van de schubben), veel half tot grof zeezout (+/- 1,5 kg), thijm en citroen, olijfolie en peper.
Spoel de vis een af met koud water en maak de vis droog met wat keukenpapier. Stop de vis vol (daar waar ooit zijn ingewanden zaten) met de thijmtakjes en sprenkel wat citroensap in en over de vis. Pak een ovenschaal en sprenkel wat olifolie op de bodem. Bedek de bodem van de schaal met zeezout en leg de vis hierop. Strooi vervolgens de rest van het zeezout over de vis. Zorg ervoor dat de vis in zijn geheel bedekt is met het zeezout (de vis moet niet meer zichtbaar zijn). Zet de vis in een voorverwarmde oven (180-200 graden celcius) en laat de vis in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Haal de schaal uit de oven en verwijder het zeezout van en rondom de vis (met een lepel). Als de vis vrij ligt, haal je de vis uit de schaal en verwijder je de rest van het zout alsook de huid van de vis. Serveer de vis of fileer deze alvorens op te dienen. Besprenkel de zeebaars eventueel met wat olijfolie en citroensap.
1 Zeebaars (1-1,2 kg) (vraag aan de vishandel de ingewanden eruit te halen en de vis te ontdoen van de schubben), veel half tot grof zeezout (+/- 1,5 kg), thijm en citroen, olijfolie en peper.
Spoel de vis een af met koud water en maak de vis droog met wat keukenpapier. Stop de vis vol (daar waar ooit zijn ingewanden zaten) met de thijmtakjes en sprenkel wat citroensap in en over de vis. Pak een ovenschaal en sprenkel wat olifolie op de bodem. Bedek de bodem van de schaal met zeezout en leg de vis hierop. Strooi vervolgens de rest van het zeezout over de vis. Zorg ervoor dat de vis in zijn geheel bedekt is met het zeezout (de vis moet niet meer zichtbaar zijn). Zet de vis in een voorverwarmde oven (180-200 graden celcius) en laat de vis in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Haal de schaal uit de oven en verwijder het zeezout van en rondom de vis (met een lepel). Als de vis vrij ligt, haal je de vis uit de schaal en verwijder je de rest van het zout alsook de huid van de vis. Serveer de vis of fileer deze alvorens op te dienen. Besprenkel de zeebaars eventueel met wat olijfolie en citroensap.