Benodigde ingrediënten:
1kilo rijpe tomaten, 1 fles biologische pasata, 3 komkommers, 2-3 rode paprika's, 2-3 teentjes knoflook, 8 sneetjes witbrood, olijfolie.
Gooi de tomaten in de keukenmachine en maal het fijn totdat het een fijne en vloeibare substantie is. Giet dit door een bolzeef en laat het vocht in een grote pan komen (gebruik een soeplepel om de substantie door de zeef te laten lopen. Het pulp gooi je weg. Schil de komkommers en maal deze fijn met de keukenmachine. Herhaal hetzelfde procedé als met de tomaten. Doe de pasata ook in de pan. Ontdoe de sneetjes witbrood van de korst en maal dit samen met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine totdat het een kleffe bal is geworden (eventueel iets meer olie toevoegen).
Rooster de paprika in de oven en als deze bruin zijn, laat je ze afkoelen en pel je de schil. Maal de paprika vervolgens in de keukenmachine en voeg het toe aan de soep in de pan. Roer de soep net zolang door totdat een homogene substantie is ontstaan.
Zet de soep in de ijskast. Serveer de koude soep met kleine stukje komkommer, tomaat en paprika, of met seranoham, of met een gehakte hard gekookt ei of met hollandse garnaaltjes. De soep kan natuurlijk ook zonder garnering gegeten worden.