zondag 23 september 2007

Tempura garnalen


Benodigde ingrediƫnten:
(grote) gamba's (ik serveer dit gerecht altijd als voor- of tussen gerechtje en ga daarom altijd uit van 3 of 4 gamba's per persoon). Tempura beslag (2 soorten zie foto). De een is echt beslag wat je aanmaakt met wat water, de ander is een soort Japanse variant op broodkruimels (hierbij heb je 1 of 2 eieren nodig). Peper, zout en plantaardige olie om de gamba's in te frituren en wat soyasaus en citroen.

Maak de gamba's schoon, ontdoe ze van hun kop, schaal en darmkanaaltje. Dep de gamba's goed droog en strooi er wat zout en peper overheen. Ik heb 2 varianten:

1. met Japanse broodkruimels: haal de gamba's door een geklopt eitje en vervolgens door de broodkruimels. Frituur ze in een pan met plantaardige olie totdat ze mooi goudgeel bruin zijn.

2. met Japanse tempura mix: haal de gamba's door het tempura beslag en frituur ze in plantaardige olie totdat ze mooi goudgeel bruin zijn.

Serveer de tempura met een plakje citroen en een schaaltje soyasaus.