zondag 9 december 2007

Gebakken zeewolf met bospaddestoelensaus


Benodigde ingrediƫnten:
Zeewolffilet, bouillon, bospaddestoelen, room, wat verschillende geblancheerde groenten.

Bak de zeewolf mooi rondom bruin en laat deze in een voorverwarmde oven doorgaren.

Schik wat worteltjes en groene kool op een bord. Voeg een paar plakjes gekookte aardappel toe. Leg de zeewolf op het bord en schep een paar eetlepels bospadedestoelen over de vis.

Bospaddestoelensaus:
Gebruik gedroogde paddestoelen. Laat deze een middag wellen in warm water. Laat wat bouillon inkoken. Bak de paddestoelen in een beetje olie en voeg deze toe aan de ingekookte bouillon. Voeg wat vocht toe (bijvoorbeeld het water waar je de paddestoelen in hebt laten wellen. Dit vocht heeft heel veel smaak). Voeg een flinke scheut room toe en laat het geheel verder inkoken. Als de saus te dik wordt, voeg je nog een beetje bouillon of water toe.